Outdoor programok

Az erőd különleges helyszíne az outdoor csapatépítésnek. A harcos játékok vagy a várfalak megmászása, mind új értelmet nyernek a történelmi falak között.

A helyszínben rejlő különleges adottságokat programjaink során maximálisan kihasználjuk, ezáltal a résztvevők számára felejthetetlen és élményekben gazdag eseményeket nyújtanak.

Az iskolai programoktól, akár a több ezer fős rendezvényekig biztosítjuk a profi, jó hangulatú és zökkenőmentes lebonyolítást. Az erőd folyamatosan fejlődő infrastruktúrája biztosítja a változatosságot, legyen szó akár élmény alapú csapatépítésről, akár incentive programokról.

Az erődben megvalósítható programelemekről az alábbiakban tájékozódhat. További információt az erőd elérhetőségein kérhet.

 

LÉZERHARC HÁROM KÜLÖNBÖZŐ VÁLTOZATBAN

1. Lézerharc

A lézerharc technikai vívmányokat felsorakoztató, modern játék, amelyet bátran ajánlunk akár 8 éves kortól. A játék során a klasszikus számháborúra hasonlító izgalmas csatában lehet részünk, vagy akár komoly stratégiát felállítva harcolhatunk a másik csapat ellen. A lézerharc a játékosokra és a környezetre is teljesen ártalmatlan. Fájdalmas nyomokat nem hagy, és a környezetet sem károsítja. Védőfelszerelésre éppen ezért nincs szükség. Igény esetén a játék végén mindenki névre szóló értékelést kap, amelyből kiderül ki-kit és hányszor talált el.

2. „Stratégiai” lézerharc

Egyéni szerepvállalás, tervezés, stratégia, gyors reakció a változó környezetre, jó kommunikáció, hatékony csapatmunka, gyors tanulás, verbális / non-verbális kommunikáció, kreativitás, nyitottság, jó vezető. A fent felsoroltak mindegyike kell ahhoz, hogy csapata jól működő egységként játssza ezt stratégiai játékot. A közös élmény megteremti a csoportkohéziót, de az egyes akciók lehetővé teszik az egyéni szerepvállalást is. A program ötvözi a geocaching természetközeli élményét, és a lézerharc játék előnyeit. A fejlett technika, a tudatosan felépített program, és a tapasztalt tréner garantálja a jó játékélményt. A több, egymást követő játék során a csapat felhasználja az addigi tapasztalatokat, így folyamatos fejlődésen megy át. A technika lehetővé teszi, hogy a résztvevők eltérő karaktereket  játszanak –orvos, szuperhős, VIP, mesterlövész, katona-.  A szerepeket a játékok során újra lehet osztani, keresve a legjobb megoldást. A programozás adta lehetőségeket kihasználva a játékot személyre tudjuk szabni, akár több csapat is játszhat egy időben. Ezáltal a cégstruktúrát figyelembe véve tudjuk megadni a beállításokat. Szükség esetén „külső” ellenfeleket biztosítunk, így a részvevőknek nem egymás ellen kell játszaniuk.

A stratégiai játékhoz adunk: térképet, GPS-t, adó-vevőt, bevetési parancsot, lézerpuskát. A különböző eszközök használatát a résztvevők trénereink segítségével elsajátítják. A program nagyon jól követhető, megkönnyítve ezzel a későbbi feldolgozást, értékelést.

3. Lézerharc mobil pályával az erőd belsejében

Abban az esetben, ha a lézerharc játékot olyan területre szeretné megrendelni, ahol nem áll rendelkezésre elég fedezék, -mint például az erőd belső udvara-, akkor lehetőség van  felfújható fedezékeink bevetésére. Telepített fedezékeink által a sík terepet pillanatok alatt játéktérré változtatjuk, ahol a „speed” játékstílus játszható. A gyors lefolyású játékok lehetővé teszik házibajnokságok, illetve nagy létszámú rendezvények gyors lebonyolítását.


 

KÖTÉLTECHNIKAI PROGRAMOK

1. Trust climb

Az egyik bástyánál speciálisan kialakított mászófalon kell két-három embernek együtt feljutni úgy, hogy a két szélső embert felülről egy-egy hegymászó kötéllel biztosítjuk, a középső embert pedig a két szélsőhöz kötjük két, kb. 1 méteres hegymászó kötéllel. A három résztvevő csak teljes összhangot teremtve képes könnyedén feljutni a bástya tetejére.

2. Lecsúszás az erőd faláról

A résztvevők egy görgővel ellátott heveder segítségével csúsznak le az erőd bástyájának tetejéről, egy hosszú, speciálisan kifeszített drótkötélpályán. A végén hegymászó kötél segítségével fékezzük le őket.

3. Sziklamászás az erőd falán

A résztvevők az erőd falán – különböző nehézségben – kiépített mászóutat hegymászó technika segítségével próbálhatják ki. Így juthatnak fel az erőd tetejére. A mászás során a csoport tagjai egymást biztosítják a vezetők felügyelete mellett. A teljes biztonság és a résztvevők biztonságérzete miatt egy profi hegymászó is biztosítja a résztvevőket.

4. Ereszkedés az erőd falán

Hegymászó kötélen ereszkednek le a résztvevők, ereszkedőnyolcas segítségével. Az ereszkedés során a csoport tagjai egymást biztosíthatják, a vezetők felügyelete mellett. A teljes biztonság, és a résztvevők biztonságérzete miatt, egy profi hegymászó is biztosítja a résztvevőket.

5. Lefutás az erőd falán

Magyarországon egyedülálló módon van lehetőség kipróbálni ezt a speciális NATO technikát. Az erőd falán, arccal előre ereszkednek le a résztvevők, egy (nem gyári) beülő, és különböző hegymászó eszközök segítségével. A lefutás során a csoport tagjai egymást biztosíthatják, a vezetők felügyelete mellett. A teljes biztonság, és a résztvevők biztonságérzete miatt, egy profi hegymászó is biztosítja a résztvevőket.

6. Mocsárjárás

Egy térdmagasságban, nagy erővel kifeszített kötélen kell a csapatnak átkelnie a mocsár fölött. Aki leesik, azt a közelben leselkedő osztrák katonák üldözőbe veszik, és ő a fáradtságtól kimerülve csak hátrányos helyzetből próbálkozhat újra a csapat támogatásával. A feladat csak a legszorosabb és leghatékonyabb csapatmunkával teljesíthető.

7. Fészekrablás

A résztvevőknek egymást kell feljuttatniuk a „fészekhez”, kihasználva a közösség összeadódó erejét. Hegymászó technika segítségével biztosítjuk a résztvevőket.

8. Vietnámi híd

A résztvevőknek 5-7 méter magasban kifeszített, drótkötél vietnámi hídon kell átjutniuk a túloldalra. Természetesen hegymászó technika segítségével biztosítjuk a résztvevőket. A mászás során a csoport tagjai egymást biztosíthatják a vezetők felügyelete mellett. A teljes biztonság, és a résztvevők biztonságérzete miatt, egy profi hegymászó is közreműködik.

9. Magas V

A résztvevőknek 5-7 méter magasban, egy v alakban kifeszített drótkötélpályán kell végighaladniuk úgy, hogy minél messzebb jussanak. A mászás során a csoport tagjai egymást biztosíthatják a vezetők felügyelete mellett. A teljes biztonság, és a résztvevők biztonságérzete miatt, egy profi hegymászó is biztosítja a résztvevőket.

10. Kötéllétra

A résztvevőknek egy speciálisan kialakított kötélhágcsón kell megmászniuk a létrákat, és elérniük a kitűzött célt. A feladat nehezítése végett összekötünk két résztvevőt, és csak egymásra figyelve, összhangban tudják teljesíteni a programot. Természetesen hegymászó technika segítségével biztosítjuk a résztvevőket.

11. Páros kötéltánc

Egy körülbelül térdmagasságban, V alakban nagy erővel kifeszített drótkötélen egyensúlyozik két játékos, miközben egymásnak támaszkodnak. A többiek biztosítják a kötéltáncosokat.

12. Kötélhíd építés

A csapatoknak a rendelkezésre álló hegymászó eszközökből, az általunk biztosított leírás alapján kötélhidat kell építeniük, és hegymászó felszerelés segítségével át kell azon kelniük. Az építésnél fontos a megfelelő összhang és a csoporton belüli feladatmegosztás. A feladat megkoronázása, ha a csoport által épített hídon mindenki átjut.

13. Darumadár tojása

A résztvevőknek egy kötélszáron belógatott társukat kell mozgatniuk több kötél segítségével egy kijelölt terület fölött, ahol a „darumadár tojásait” kell szétválogatni színek szerint. Bonyolíthatjuk a feladatot úgy is, hogy a résztvevők nem beszélhetnek egymással, ill. nem láthatják azt, amit csinálnak. Ebben az esetben a csapatvezetők irányítására kell bízniuk magukat. Nagy hangsúlyt kap a megfelelő vezető kiválasztása és a kommunikációs képesség.


 

BELTÉRI PROGRAM

Kazamata program

A résztvevőknek a Monostori erőd bástyáit összekötő, sejtelmes, labirintusszerű úton kell keresztülmenniük. A játékosok a bástyában rekedt társaiknak visznek ivóvizet. Az úton több akadállyal kell megküzdeniük. (Pl. egy háromdimenziós kötélhálón való átjutás, és egy veszélyes szakaszon való átkelés téglák és gerendák segítségével.) A feladat sikere a csapat problémamegoldó képességében, illetve ügyességében rejlik.


KERÉKPÁROS PROGRAMOK
1. Kerékpár túrák

Az erőd területéről indulva egy kellemes, kalandos túrán vehetnek részt a résztvevők az ügyességi pályán.

2. Trükkös kerékpárok

Fordított kormányzású, fordított ülésű, testsúly áthelyezéses, aszimmetrikus tengelyű, tandem, egykerekű, mini kerékpárokra épített ügyességi feladatok.


GPS PROGRAMOK

1. Tájékozódási túra – geocaching

A résztevők a kiindulási ponttól indulva, 8-10 fős csoportokban teljesítenek egy előre megtervezett útvonalat. A tájékozódáshoz használhatnak térképet, iránytűt, adó-vevőt, illetve GPS-t. A csapatok tájékozódás közben a másik csapat számára szükséges információkat találják meg, melyeket adó-vevő segítségével, rejtjelezve kell átadniuk. 

2. Fotó Szafari

A csapat egy előre megtervezett útvonalat teljesít a rendelkezésre bocsátott fotók segítségével. Ezek alapján kell felismerni és megtalálni a különböző helyszíneket. A résztvevők csapatfotókat készítenek igazolandó, hogy a csapat valóban ott járt. Egyszerre több csapat is részt vehet a programon ami alkalmat ad arra, hogy a résztvevők vidám emlékekkel térjenek haza. Esetenként a feladatot GPS használattal kombináljuk.


 

7-FÉLE FELADAT SPECIÁLIS ESZKÖZÖKKEL

1. 3D karika

Azok számára ajánljuk, akik szeretik a kiszámíthatatlan pörgést, forgást! Igazi űrhajós-kiképzési szimuláció.

2. Párbajtőr

Szabályos párbajtőr-vívás a hivatalos versenyeken is használatos eszközökkel, szakképzett edzők vezetésével.

3. Íjászat

Íjászat, különböző erősségűre állított csigás és ősmagyar íjakkal, megfelelően kialakított célokra, külön lőállásokban, szakképzett íjászok segítségével.

4. Quad az erődben ill. környezetében

250 cm3-es félautomata quadokat (ATV) bocsátunk az érdeklődők rendelkezésére, amikkel végiggördülhetnek az ügyességi pályánkon. A quadok minősége biztosítja a maximális biztonságot és a lehető legjobb szórakozást. A biztonság érdekében a résztvevőknek bukósisakot biztosítunk. A quadokat a biztonsági előírások alapján csak 16. életévüket betöltöttek használhatják.

5. Hőlégballonozás – függeszkedés és ereszkedés hegymászó kötélen az erőd területén

Élje át a repülés élményét és a könnyű lebegést ég és föld között! Aki utazott már a szelek szárnyán, kihasználva az áramlatokat, az tudja, milyen fantasztikus érzést nyújthat egy hőlégballon. Aki még nem, annak itt a lehetőség kipróbálni! A függeszkedés során egy kötél biztosítja, hogy ne repüljön el messzire a ballon. A kosárba egyszerre 4-5 fő fér el. A függeszkedés kb. 20-30 perc/csoport. Az ereszkedés a hőlégballon kosarából történik, speciális hegymászó felszerelés segítségével, profi hegymászók felügyelete mellett. A gyakorlat végrehajtásához semmilyen fizikai felkészültség sem szükséges.

A hőlégballonozáshoz elengedhetetlen a megfelelő időjárás!

6. Kenuzás az erőd melletti Dunai ágban

A megrendelő kérésére túrát, ill. háziversenyt bonyolítunk, melyet teljeskörűen regisztrálunk. A résztvevőket minden esetben szakember kíséri, létszámuk a résztvevők létszámától függ. A tapasztalat azt mutatja, hogy a teljesen kezdők félnek a beborulástól, ezért szükség esetén a hajókat katamaránszerűen összekötjük, így lehetetlen velük beborulni. A résztvevőknek természetesen biztosítjuk a szükséges mennyiségű mentőmellényt is.

7. Rekeszmászás

Sörösrekeszekből minél magasabb tornyot kell építeni úgy, hogy a bátor vállalkozó a tetején áll. Természetesen a mászót, hegymászó felszereléssel biztosítjuk.

Erőd túra

A túra során a tárlatvezető körbekíséri a csoportot a túraútvonalon, összefoglalja az erődrendszer történetét, bemutatja az épületegységek funkcióit, történetekkel, anekdotákkal téve érdekessé és emlékezetessé a sétát.

Kiállítások

A túra után megtekinthető a “Várak, erődök, vitézek” c. hadtörténeti kiállítás, a szabadtéri Haditechnikai park és a Kenyérmúzeum. Önállóan bejárható a kazamatában nyílt “A láthatatlan erőd” c. kiállítás és kalandfolyosó.

Catering

A program mellé ebédet is tudunk javasolni min. 15 fő esetén.

Aktuális ajánlatunkról érdeklődjön kollégáinknál.

A catering szolgáltatást – a bérbeadási szabályzat alapján – kizárólagosan a Monostori Erőd biztosítja.

Interaktív programok

Programjaink célja, hogy az erődtúra után játékos, élményteli kikapcsolódást nyújtsanak az erődbe kiránduló csapatoknak. A foglalkozások hozzájárulnak a csapatépítéshez és a képességfejlesztéshez.

Az interaktív élményprogramok csak az erődlátogatás kiegészítő programjaként vehetők igénybe!