Pályázó neve:

Monostori Erőd Hadkultúra Központ Műemlékhelyreállító Ingatlanfenntartó -és Hasznosító Nonprofit Közhasznú Korlátolt Felelősségű Társaság

Projekt címe:

Játszudvar

Szerződés száma:

TOP-7.1.1-16-H-ESZA-2020-01365

Támogatás összege (Ft):

20 000 000

Összköltség (Ft):

20 000 000

A támogatás mértéke 100%.

A projekt megvalósításának kezdete:

2020.09.15.

A projekt fizikai befejezésének határideje:

2021.06.30.

Záró elszámolás benyújtásának határideje:

2021.09.28.

 

A projekt részletes szakmai tartalma a következő:

A projekt stratégia átfogó célja: Komárom kulturális és természeti örökségére, helyi értékeire és hagyományaira építő, azokat fejlesztő, aktív, erősödő, együttműködő közösség kialakítása, valamint a város nyitott, befogadó kisvárossá, egy határ-menti innovatív településsé válásának elősegítése.

A Monostori Erőd Nonprofit Kft. legnagyobb és legtöbb látogatót fogadó rendezvénye a Komáromi Napok, mely 2021-ben jubileumi évfordulóhoz érkezik, vagyis ebben az évben kerül 30. alkalommal megrendezésre. A 1992-ben induló rendezvény a térség egyik legnagyobb szezonnyitó fesztiváljává nőtte ki magát. Ezen tapasztalatokra alapozva és a felmerülő igényekből kiindulva szükségessé vált egy olyan családbarát terület kialakítása, mely a gyermekeknek szóló rendezvényeken egyaránt minőségi szabadidős tevékenységeket nyújt.

Ezt hangsúlyozva és kiemelve projektünkkel hozzákapcsolódunk a Komáromi Napok rendezvénysorozatához, mely a rendezvényre kilátogató családoknak nyújt egész napos játékos, interaktív szórakozási lehetőséget. Törekedni fogunk arra, hogy minden korosztály számára biztosítsuk a szabadidő hasznos eltöltését, ezt figyelembe véve alakítjuk ki a gyermek játszóparkot, a „játszudvart”.

Emellett elsődleges célunk még, hogy a városban működő civil szervezeteknek bemutatkozási lehetőséget adjunk, melynek köszönhetően a városlakók és a városunkba látogatók is megismerhetik őket. A ligetsoron helyi termelők és kézművesek szintén megmutatkozhatnak.

 

.