A jelenlegi komoly vírushelyzet ellenére, szeretnénk, ha március 15-e a megemlékezésről és az 1848/49-es forradalom és szabadságharc hőseiről szólna.

Mivel eme jeles ünnep egyik legmeghatározóbb szimbóluma a kokárda, ezért arra gondoltunk, hogy egy kokárda készítő versenyt hirdetünk meg.

kokárda (szalagrózsa vagy szalagcsillag) – mint magyar neve is mutatja – eredetileg színes szalagból készített kör alakú, rózsadíszt szimbolizáló, eredetét tekintve főúri ruhadísz.

wikipedia.org

A hagyomány szerint a forradalom kezdetének estéjén a pesti radikális ifjúság vezérei, Szendrey Júliától illetve Laborfalvi Rózától kapták az első kokárdákat, amelyeket a kabát hajtókáján vagy a mellrészén, a szív felőli oldalon viseltek.

Míg én az egyik asztalnál a Nemzeti dalt írtam, feleségem a másik asztalnál nemzeti fejkötőt varrt magának.

Petőfi Sándor


Arra buzdítjuk az alkotókat, hogy nyugodtan vigyék bele egyéniségüket, egyediségüket a kokárda készítésben. Azaz készülhet fából, fémből, textílből vagy akár a modern technológiát kihasználva, 3D nyomtatva is. A lényeg, hogy legyen egyedi, ötletes, kreatív

Hiszen három kategóriában hirdetünk nyertest. A hagyományőrző autentikus, az újító modern és a közönség sikert arató, közönségkedvenc.

Ha elkészítetted a művedet, akkor fotózd le és küldd el messengeren az erőd facebook oldalán keresztül vagy az info@erod.hu email címre.

Beküldési határidő: 2021. március 12. 12:00

Eredmény hirdetés: 2021. március 15.

Adatkezelési tájékoztató letölthető innét.

Recommended Posts