Napközis táborba várjuk általános iskolás fiúk és lányok jelentkezését.

Az erőd múltbéli szerepéből és egyedi, autentikus jellegéből adódóan a tábor tematikája részben adott, ami a katonaság. Ebből adódik a felhívásunk, miszerint:

Kommandózz az erődben!

Az egy hetes tábor során a szakképzett pedagógusok játékos formában igyekeznek belecsempészni a katonai jelleget az egyes programokba. Például, egy kazamatatúra programban a gyerekek választhatnak, hogy felderítők, lövészek, tüzérek vagy éppen hadtáposak szeretnének lenni. Ezáltal kapnak némi ismeretet arról is, hogy milyen feladatokat láttak el hajdanán az egyes rangok.

De a jól ismert és nagy népszerűségnek örvendő számháborúra is sor kerül, amit egy kötetlenebb kreatív foglalkozás előz meg, ahol mindenki elkészítheti a saját csákóját, kitűzőjét vagy a bátrabbak még az arcukat is terepszínűre festhetik.

Nagy Péter hagyományőrzőnek köszönhetően egyik nap a gyerekek megismerkedhetnek a rég múlt fegyvereivel. Nagy kedvenc az ágyú, amiből Péter bácsinál akad bőven és a fegyelmezettebb gyerekeknek még azt is megengedi, hogy maguk gyújtsák be a kanócot.

Testmozgásból sem lesz hiány, hiszen az erőd területe akkora, hogy az ország legnagyobb akadály pályáját is fel lehetne az udvaron építeni. Viszont a táborra inkább csak egy gyerek akadálypályával készülünk, ahol az ügyességé és az egyensúlyérzéké lesz a főszerep.

Természetesen az energiapótlásról is gondoskodunk, hiszen napi 2-szeri étkezéssel biztosítjuk a szükséges napi bevitelt, ami egy tízóraiból és egy ebédből áll.

A reggel 8-ra munkába igyekvő szülőknek azzal próbálunk kedvezni, hogy már 7:30-ra lehet hozni a gyerekeket a napközibe, míg értük jönni 16:30-ig lehetséges.

Jelentkezés: szili.nora@erod.hu A tárgy mezőbe kérjük írják bele: Kommandózzunk az Erődben!

Jelentkezési határidő: 2020. július 20.

Az öt napos tábor díja: 30.000 Ft

Recommended Posts