A Monostori Erőd rendezvény életében immár hagyománnyá vált, hogy a kültéri rendezvény szezont a Nemzetközi Kutyakiállítás zárja.

Ez idén sem lett máshogy, szerencsére. Hiszen fennállt a veszélye, hogy ez a fránya pandémiás időszak keresztül húzza a négylábúak felvonulását is. Nem így lett. Sőt!

Igaz az idei Nemzetközi Kutyakiállítás, többé kevésbé nemzetközi nélkülire sikeredett, vagyis a megméretetett kutyák többsége a magyar vezényszavakra reagált csak.

Voltak itt kistestű, nagytestű, hosszúszőrű, rövidszőrű, mértani pontossággal borotvált, vagy pont ellenkezőleg bozontosra hagyott fizimiskájú egyedek is. A legmókásabb látvány az volt, amikor a kutya, a gazdája kiköpött hasonmása volt. Legyen szó peckesen, kimért léptekkel sétáltató gazdiról, élére vasalt nadrágban a kutya színéhez passzoló cipővel, vagy a bohém, kócos, kissé gyűrött keki színű öltözékben, komodort sétáltató eb tulajdonosról.

Egy szó, mint száz, jó időben, jó kutyákkal, vírusmentesen zajlott le a 2020-as Komárom CACIB Show, amiről néhány képet mi is készítettünk.

Recommended Posts